“Sve o ženama” Mire Gavrana premijerno u novoj režiji Mladene Gavran

Saša Zinaja

Komedija “Sve o ženama” Mire Gavrana, najizvođeniji kazališni tekst tog istaknutog dramatičara i romanopisca, nakon pedeset premijernih izvedbi diljem svijeta dobiva još jednu hrvatsku kazališnu inačicu, u srijedu 21. veljače u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu, čiju režiju potpisuje Mladena Gavran.

Kako se ističe u najavi, nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza koje su imale više od 700 tisuća gledatelja diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa  i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… komedija “Sve o ženama” ponovo se igra u Hrvatskoj.

Predstavu režira glumica i organizacijska voditeljica Teatra Gavran, Mladena Gavran, koja je glumila u praizvedbi 2000. godine.

U novoj izvedbi predstave u kojoj tri glumice igraju po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću glume Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk Hranjec/Katarina Arbanas.

Kostime i šminku kreira Iva Šimunović Lisak, za scenu je zadužena Eda Tutić, izbor glazbe i oblikovanje tona povjereno je Nevenu Zebiću, a svjetlo oblikuje Mario Vnučec. Koreografiju pokreta osmišljava Tihana Strmečki, a koreografiju mačevanja Jakov Gavran.

Predstava je najavljena kao dinamična, zabavna i dirljiva priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

“Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, vodeći vas, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija, prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji”, poručuju iz Teatra Gavran.

Komentiraj