Amway

Vrijedne hranjive tvari potrebne su organizmu

Ljudsko tijelo je ekosustav koji stalno nastoji održati unutarnju ravnotežu kako bi optimalno funkcionirao. Pravilna prehrana važan je čimbenik za postizanje unutarnje ravnoteže tijela, a uravnotežena i raznovrsna prehrana važna je za dobivanje mentalnog i tjelesnog blagostanja, kao i za cjelokupno zdravlje u godinama koje dolaze.

Svjetska zdravstvena organizacija preporuča konzumirati najmanje pet obroka voća i povrća dnevno(1). Važno je u svakodnevnu prehranu dodati voće i povrće iz svih pet skupina boja – zelene, bijele, žute, crvene i ljubičaste(2), od kojih svaka daje specifične i vrijedne hranjive tvari. U stvari, biljke ne sadrže samo različite vitamine i minerale već i sekundarne spojeve poznate kao fitonutrijente (fito iz grčkog = biljka i hranjive tvari = tvari koje omogućuju život), koje biljkama daju njihovu tipičnu boju i smatraju se korisnima za ljudsko zdravlje.

Unatoč važnosti raznolike dnevne prehrane, tri od četiri odrasle osobe u svijetu ne zadovoljavaju ovaj preporučeni unos hrane(3). Zapravo, osobito u stresnim razdobljima (npr. tijekom sezonskih promjena ili užurbane dnevne rutine), postaje sve veći izazov iskoristiti sve hranjive tvari koje tijelo i um trebaju da bi pravilno funkcionirali: zato je važno na pravi način popuniti potencijalne prehrambene praznine za dobrobit općeg zdravlja i organizma. Kako bi obogatili prirodni potencijal tijela i osjećali se najbolje svaki dan, tvrtka Nutrilitetm je pokrenula obnovljenu formulu kultnog dodatka prehrani Amway Nutrilitetm double xtm. Formula je kompleks dobiven iz 22 voća, povrća i ljekovitog bilja koje nije uvijek lako dobiti svakodnevnom prehranom.

Na taj se način organizmu pruža širok spektar fitonutrijenata, vitamina i minerala osiguravajući tijelu da prima botaničke proizvode dodajući raznolikost dnevnoj prehrani.

Napomene:

1. Dijeta, prehrana i prevencija kroničnih bolesti. Izvještaj Zajedničkog stručnog savjetovanja FAO / WHO. Ženeva, Svjetska zdravstvena organizacija, 2003. (Serija tehničkih izvještaja WHO, br. 916).
2. ZELENO: peršin, morska trava, špinat, paprena metvica, ružmarin, potočarka, lucerna. LJUBIČASTO: borovnica, bazga, grožđe, crni ribiz. BIJELO: Japanska sofora, Amla, Luk. CRVENO: Rajčica, Acerola višnja. ŽUTO: Slatka naranča, neven, mandarina, grejp, kurkuma, limun.
3. Većina odraslih (oko 75%) u svijetu izjavljuje da konzumira manje od 5 obroka voća i povrća dnevno, koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija. „Globalna procjena odabranih unosa fitonutrijenata prema razini potrošnje voća i povrća“; Mary M. Murphy, Leila M. Barraj i Judith H. Spungen; British Journal of Nutrition (2014), 112, 1004-1018.

Komentiraj