Sve je spremno za inauguraciju predsjednika Milanovića

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović danas ima generalnu probu uoći inaguracije koja će se održati u utorak na Pantovčaku.

Zaposlenici protokola razradili su sve do najsitnijeg detalja. To uključuje raspored  gdje će tko stajati, kada će se krenuti, govoriti i kako će biti odjeveni. Naravno najveći naglasak bit će na sam govor predsjednika Milanovića koji će također uvježbati na generalnoj probi.

S obzirom na suženi broj gostiju izbjeći će se mogući propusti da se nekoga nije pozvalo ili pak da je netko prisutan tko ne bi trebao biti. Bez obzira na to uvijek su moguće nepredviđene situacije.

Podsjetimo se kako se već ranije iz Milanovićeva stožera najavljivalo da će uzvanici biti podijeljeni u tri kategorije među kojima su državni dužnosnici najviše kategorije, obitelj i najuži tim ljudi iz njegove kampanje.

Prema državnom protokolu u prvu kategoriju spadaju predsjednik Vlade i uži kabinet Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora i Predsjedništvo Sabora, načelnik Glavnog stožera OS RH, predsjednik i suci Ustavnog suda. Nakon “službenih” uzvanika dolazi obitelj i najuži tim iz kampanje.

Grabar-Kitarović na inauguraciju potrošila 598.000 kuna, Milanović će do 100.000

 

Komentiraj