I IZ HDZ-a SE MOŽE ČUTI SVE VIŠE KRITIKA na račun premijera Andreja Plenkovića jer je u procesu nabave vojnih aviona dopustio da se kompletna procedura vodi isključivo preko Damira Krstičevića i Ministarstva obrane, a potom je zbog nepriznavanja vlastitih propusta bio spreman ući u diplomatski sukob sa SAD-om

Ključnu grešku u poslu s kupnjom borbenih zrakoplova nije napravio ministar obrane Damir Krstičević, već predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je dopustio da se kompletna procedura vodi isključivo preko Krstičevića. Ministarstvo obrane trebalo je evaluirati tehnički dio ponude, a nakon toga je državni vrh trebao započeti konzultacije na političkoj razini i vidjeti što Hrvatska dobiva svakom pojedinom ponudom. U ovom slučaju, izgleda da je potpuno izostala uloga Ministarstva gospodarstva i Ministarstva vanjskih poslova koji su trebali ocijeniti što Hrvatska dobiva strateškim partnerstvom s Izraelom, kakav je paket gospodarske suradnje, a što se postiže na vanjsko-političkom planu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakPEJČINOVIĆ BURIĆ ‘Tajani nije dužnosnik Italije, ne možemo slati diplomatsku notu’
Sljedeći članakPredsjednici dobila priznanje za potporu djelovanju hrvatskih rotarijanaca
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.