Goran Jakus/PIXSELL

Švaljek najavila sportske vaučere za djecu već ove godine

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, Sandra Švaljek u subotu je na Jarunu, u sklopu sportskog susreta i malog sajma sportova “Sportski dan sa Sandrom”, najavila provedbu projekta sportski vaučeri u svom mandatu, koji bi djeci u Zagrebu omogućili pravo na sport, već od ove godine.

Vaučeri u iznosu od 200 kuna bit će dostupni za 70.000 djevojčica i dječaka starije vrtićke dobi i učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole uz mogućnost slobodnog odabira bavljenja sportom koji žele.

Pojašnjavajući zašto su sportski vaučeri potrebni u Zagrebu već od ove godine, Švaljek je na Jarunu iznijela rezultate istraživanja koje pokazuje negativni trend pretilosti kod djece, odnosno da svega 30 posto dječaka i 17 posto djevojčica redovito vježba.

“Ulaganje u sportske vaučere ulaganje je u zdravlje djece i stvaranje zdravih sportskih navika za cijeli život, a vraća nam se u većoj kvaliteti života i smanjenju troškova liječenja. Ujedno, ovo je transparentan i pravedan način financiranja sportskih klubova. To je zdrava politika koju zagovaram.“, izjavila je Švaljek.

Vaučeri će pokriti upis, odnosno bavljenje sportskim aktivnostima u klubovima koji djeluju u Zagrebu. Uspostavit će transparentan kriterij u financiranju sportskih klubova – odabir i zadovoljstvo djece sportskim programom. Klubovi će tako dobiti točno onoliko novaca koliko se djece tog mjeseca upiše u sportski program.

Pored Malog Jezera na Jarunu okupili su se brojni sportski klubovi koji su prezentirali više od 20 sportova, poput stolnog tenisa, juda, yoge, biljara, šaha, taekwondoa, triatlona, windsurfa, baseballa, košarke, nogometa i mnogih drugih. Za korisne savjete dostupni su bili i nutricionisti, liječnici i fizioterapeuti.

Komentiraj