FaH

SVAĐA U SABORU Bulj napao HDZ-ovca: “Neće me prozivati neki šljunkar”

MOST-OVI zastupnici napustili su danas sabornicu na poziv Mire Bulja, koji je reagirao jer su izneseni podaci o njemu koji su trebali biti zaštićeni zakonom. Podsjetimo, HDZ-ov Andrija Mikulić je prekjučer pozvao institucije Državno odvjetništvo i USKOK da istraže Bulja zbog invalidnosti i dobivanja stana.

“Kad sam kazao istinu, kad sam pozvao institucije da provjere sve dužnosnike, što se događa? Obavještajno podzemlje na scenu ono što se ne smije iznosi. Dolazi u pitanje moj ratni put. Izvlače se brojni dokumenti, koji su tajni, zaštićeni, ja ih se ne stidim”, kazao je Bulj.

Bulj je Mikulića nazvao “šljunkarom, inspektorom rudarstva”.

“Ali nije on jadnik kriv, dobio je samo naredbu onoga koji ne smije izaći. Moramo se boriti protiv obavještajnog podzemlja”, rekao je Bulj.

MOST-ovi zastupnici na njegov su poziv potom izašli iz sabornice, ali su se kasnije vratili.

Stanka zbog privatizacije

Zbog jučerašnje odluke Vlade koja je s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa izbrisala osam tvrtki, nekoliko saborskih klubova zatražilo je stanku u Saboru.

SDP je zatražio da u Sabor dođe premijer Orešković i objasni u kojem će smjeru ići privatizacija jer se to, kažu, ne može skrivati od javnosti.

“Ono što je najveći problem je to što se ustvari prodaja ovih tvrtki očito već dogodila. Te tvrtke su već prodane u zadnjih 15.20 dana, kada je predsjednica prodavala ACI neću govoriti kojim zemljama i njihovim predsjednicima, premijer Orešković prodao je već 10 tisuća hektara samo traži gdje će ih naći u Slavoniji, možda je neke prodala i supruga gospodina Karamarka… Prema tome, bilo bi dobro da odgovorite hrvatskim građanima kome ste prodali ove tvrtke jer su one prodane”, rekla je Milanka Opačić.

Komentiraj