Saga zvana ‘Dimitri Payet’ od pondjeljka je iza West Hama. Nakon nekoliko tjedana ‘natezanja’ 29-godišnji Francuz se vratio u Marseille, odakle je i došao u West Ham 2015. godine, a suvlasnik ‘Čekićara’ David Sullivan objasnio je kako je cijela svlačionica željela da Payet ode.

“Koliko god mi nismo željeli da ode, ne možete protiv konsenzusa ekipe”, rekao je Sullivan za BBC. “On nije razgovarao s nijednim suigračem. Za ručkom bi sjedio sam, izoliran od ostalih, u kutu. Prije toga bio je poletan, sretan, rukovao se sa svima prije utakmice. Ili je to bila njegova taktika ili se u njegovoj glavi nešto promijenilo”, kazao je.

Dodao je kako je cijela ekipa željela da Payet ode, pa na kraju i trener Slaven Bilić. “Mislim da je njegov odlazak još više povezao ekipu”, kaže. Payet je stigao iz Marseillea za 10.7 milijuna funti, a sada su za njega dobili 25 milijuna.

“Mogli smo ga ostaviti da sjedi na klupi šest mjeseci, što bi nas koštalo još dva, tri milijuna funti njegove plaće. Razmišljali smo o tome jer smo vjerovali da ponuda Marseillea nije bila dovoljno dobra. Payet se odrekao plaće za siječanj, s tim smo dobili barem malo dostojanstva”, rekao je suvlasnik Wesh Hama.

Nakon što je potpisao za Marseille, Payet je rekao da je odlazak bila njegova osobna odluka i da se mora ‘vratiti korijenima’. “Pokušali smo razgovarati s njim, ali smo prihvatili da to neće biti moguće. Ponudili smo mu besplatne letove kući, pomoć za suprugu, sve što smo mogli, ali želio se vratiti u Marseille”, zaključio je Sullivan.

Komentiraj