hina

‘SUVERENISTI’ “HRT neprofesionalno izvještava o nama”

Hrvatski suverenisti u srijedu su izrazili nezadovoljstvo zbog “neprofesionalnog izvještavanja HRT-a” o djelovanju Hrvatskih suverenista kao platforme, čime im je, kako tvrde, uskraćeno pravo na javno djelovanje.

“Tražimo da naš tretman bude pošten i profesionalan prema pravilima struke”, rekao je bivši saborski zastupnik Pero Kovačević na konferenciji za novinare pod nazivom “Odgovornost javnog servisa za objektivno i profesionalno izvještavanje”.

Kovačević je istaknuo da u dnevnim informativnim emisijama HRT-a 21. ožujka nije objavljena vijest o priključenju Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP AS) Hrvatskim suverenistima, iako je ta konferencija za medije bila snimljena, tako da javnost nije bila izviještena o tom događaju.

Osim toga, HRT je prilikom objavljivanja rezultata preizdbornih anketa predstavio Hrvatske suvereniste kao “koaliciju Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS)”, što je neprofesionalno jer ostale koalicije navode njihovim pravim nazivom, primjerice Amsterdamsku koaliciju.

Tanja Polić Marković iz Udruge obitelji umrlih hrvatskih branitelja kazala je da HRT “vrlo vješto manipulira medijskim prostorom u koji nas ne puštaju”, a “izvlačenjem” jedne koalicije umanjuju njihovu snagu i širinu.

“Pozivamo sve medije, pogotovo one javne, kao i agencije za istraživanje političke popularnosti, da u svojim vijestima i istraživanjima jasno govore o Hrvatskim suverenistima i o svim sudionicima te političke platforme, a ne samo o dvije stranke iz te platforme”, rekao je koordinator građanske inicijative “Hrvatski bedem” Željko Sačić.

Hrvatske suvereniste čine političke stranke HKS, HRAST, HSP AS, Ujedinjeni hrvatski domoljubi (UHD), građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” i “Hrvatski bedem”, više udruga civilnog društva i pojedinci.

Komentiraj