Sutra se otvara zagrebački Zoološki vrt

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a na prijedlog načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, sutra se za posjetitelje otvara zagrebački Zoološki vrt, objavljeno je na stranicama Grada.

Rad Vrta bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa.

Navode kako će za posjetitelje Zoološki vrt biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30 sati. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.

Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

U priopćenju se navodi i kako se posjetitelji neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili. Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge „walk in“ nastambe. Sve životinje posjetitelji će promatrati s ograda njihovih nastambi.

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Blagajnice su opskrbljene dezinficijensom, zaštitnim maskama i rukavicama. I ostali se djelatnici pridržavaju savjeta epidemiologa, poručuju iz Grada.

“Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovo otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, upravo je u tijeku dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture. Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega, a o njihovu će otvorenju Vrt naknadno obavijestiti javnost”, zaključuje se u priopćenju Grada.

Komentiraj