U većini Hrvatske i danas će biti djelomice sunčano vrijeme, a od sredine dana očekuju se i izraženiji pljuskovi s grmljavinama. U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano vrijeme, javlja DHMZ.

U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar, uglavnom sjeverni i sjeveroistočni, u gorskim predjelima jugozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak, prema noći, na sjevernom dijelu u okretanju na mjestimice jak sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, na sjeverozapadu zemlje i u gorju i malo niža.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenja žute i narančaste boje. U žuto su ‘obojana’ područja Knina, Splita, Gospića, Karlovca i Rijeke, gdje se očkuju visoke temperature i mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinama. Narančasta upozorenja izdana su za Dubrovnik – zbog visokih temperatura, Zagreb i Osijek – zbog visokih temperatura i mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova.

U četvrtak će biti promjenjivo i nestabilno vrijeme, sa mjestimice izraženijim grmljavinskim pljuskovima i kišom. Na južnom Jadranu lokalni neverini mogući su osobito prema kraju dana.

Vjetar povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, a na većem dijelu Jadrana bura i sjeverozapadnjak. Očekuje se osjetno osvježenje.

Zbog grmljavinskih pljuskova Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku za četvrtak izdao žuta upozorenja, a na riječkom i splitskom području očekuje se jaka bura s mjestimice olujnim udarima.

Komentiraj