Sutra blaže mjere i prvi pokušaji otvaranja, ponovno revidiranje slijedi 1. ožujka

Sutra na snagu stupaju ublažene epidemiološke mjere. Kavu i ostala pića za van moći će prodavati i kafići, otvorit će se teretane i škole stranih jezika. Vrata otvaraju i kladionice, kasina i automat klubovi, osim, za sada, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

U kafićima će se moći naručiti i druga pića za van, no zadržavanja ispred objekta  nema.

I dok će kafići u središtu Zagreba zasigurno ponuditi pića za van, u Bjelovaru još razmišljaju koliko im je takvo poslovanje isplativo.

“Nekakvih 30-40% kolega smatra da će otvoriti, pokušati, ali to ne znači da će ostati otvoreni, to ovisi o kupcima ili gostima”, za HRT govori Srečko Koljić, Nezavisna udruga ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije.

“Dosta je velik problem: 40% ugostitelja je u posljednjih 60 dana otišlo u blokadu, pićima je izašao rok trajanja, trebaju nabaviti svu tu robu. Velika je tu kalkulacija”, rekla je Žaklina Troskot, Nezavisna udruga ugostitelja.

Kalkuliraju i vlasnici manjih teretana. Po vježbaču je potrebno osigurati dvadeset četvornih metara. U ovoj teretani u Rijeci čisti se ventilacija, dezinficiraju sprave. Vodit će se evidencija, a zadržavanje u svlačionicama bit će minimalno.

Mjere ostaju na snazi do 1. ožujka.

Komentiraj