SUTKINJE ZA POVIJEST: Stručnjaci i navijači puni pohvala za Frappart i njene pomoćnice

Stephanie Frappart sinoć je postala prva žena koja je sudila veći nogometni susret muškaraca. Podsjetimo, u utakmici europskog Superkupa nogometaši Liverpoola u Istanbulu su, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, slavili protiv Chelseaja.

Frappart je tijekom utakmice bila vrlo zaposlena – od savjetovanja s VAR-om, odluke o jedanaestercu do stalne komunikacije s nogometašima.

Potpomognuta pomoćnim sutkinjama, Francuskinjom Manuelom Nicolosi i Irkinjom Michelle O’Neill, Frappart je dobila pohvale od nogometnih stručnjaka, ali i navijača.

“Mislim da je imala dobru utakmicu. Briljatno je odradila težak susret”, kazao je novinarima nekadašnji veznjak Chleseaja Joe Cole. Dodao je kako Frappart nije griješila, a utakmica je uz njenu pomoć, glatko klizila prema kraju.

Bivši engleski veznjak Glenn Hoddle pohvalio je, pak, fizičku formu francuske sutkinje, koja je vrhunski odradila utakmicu u teškim uvjetima Istabnula. “Čak se i u produžecima sjajno kretala. Muške utakmice puno su zahtjevnije od ženskih, ali sjajno je to odradila”, poručio je.

Frappart je u dinoćnjoj utakmici podijelila tri žuta kartona. Jedini kontroverzni trenutak bio je penal kojeg je u produžetku dosudila zbog prekršaja Adriana nad Abrahamom. iz VAR sobe su ipak odlučili kako nije došlo do pogreške, iako je kontakt Liverpoolovog vratara izgledao minimalan. Adrian je kasnije priznao kako je igrača zahvatio, te dodao kako je Abraham to i čekao.

I društvene mreže pune su pohvala za odrađeni posao tri sutkinja.

Komentiraj