Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković održat će u Banskim dvorima radni sastanak u povodu huliganskih izgreda dijela navijačkih skupina koji su se dogodili u Francuskoj na utakmici Hrvatska – Češka.

Kako je ranije najavljeno iz Vlade, uz Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Nešto prije 10 sati na sastanak u Banske dvore stigao je Daniel Markić, šef Sigurnosno obavještajne agencije (SOA), piše Dnevnik.hr.

Predrag Šustar, ministar znanosti i obrazovanja je prije sastanka novinarima kazao kako se ne smatra odgovornim za neprovođenje Zakona o sportu. Pozvao je huligane da se zakopaju ratne sjekire uoči nove utakmice.

‘Rekao bih da je zakon dobar, ali njegova primjena se mora pospješiti. Imamo gorući problem i moramo reagirati. Ne radi se samo o kozmetičkim promjenama, predsjednica je sjajno reagirala, dobro je da je i premijer reagirao, i mi ćemo, vjerujte mi, do krajnih granica iskoristiti naše ovlasti a one nisu male’, odgovorio je Šustar na pitanje što uopće može učiniti tehnička Vlada i to u situaciji kada se raspušta Sabor.

Smatra kako je rješenje donošenje cjelovitog Zakona o sportu i to kroz javnu raspravu a ne hitnu proceduru koja je, prema njegovom mišljenju, dovela do problema u primjeni nekih odredbi.

‘Vjerujem da će i tehnička vlada i ona nakon nas imati dovoljno resursa i načina da se odijeli kukolj od žita. To su svi radili pa moramo i mi. Ovo je situacija koja ne trpi daljnja odlaganja’, izjavio je Šustar, piše Dnevnik.hr.

Na pitanje kakva saznanja on ima o sukobu između dijela navijača i Hrvatskog nogometnog saveza, ministar je odgovorio:

‘Imam saznanja da to traje i tinja dugo vremena, stvari su isprepletene. Pozvao bih na razum i civilizirano građansko ponašanje. Ti problemi se moraju rješavati nacionalnom strategijom i novim Zakonom o sportu. Molio bih da svi zakopaju ratne sjekire, imamo važnu utakmicu sa Španjolskom i druga važna natjecanja. Molim sve da se civilizirano i građanski ponašaju.’

Komentiraj