SUSRET U VILI PREKRIŽJE Premijer Zoran Milanović inicirao sjednicu Vijeća za obranu

[quote_box_center]

  • Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sutra će se treći put službeno sastati s premijerom Zoranom Milanovićem
  • Za razliku od prijašnja dva, koja su bila u Saboru, treći će se susret odigrati u Vili Prekrižje
  • Tamo je u utorak u deset sati zakazana sjednica Vijeća za obranu

[/quote_box_center]

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sutra će se treći put službeno sastati s premijerom Zoranom Milanovićem. Za razliku od prijašnja dva, koja su bila u Saboru, treći će se susret odigrati u Vili Prekrižje. Naime, tamo je u utorak u deset sati zakazana sjednica Vijeća za obranu, piše Jutarnji list.

Premijer Zoran Milanović inicirao sjednicu Vijeća za obranu
Premijer Zoran Milanović inicirao sjednicu Vijeća za obranu

Premijer drži da je niz važnih pitanja iz obrane koja treba raspraviti, stoga je inicirao sjednicu. Prijedlog o sazivanju sjednice predsjednici je uputio sredinom ožujka, što je ona odmah prihvatila te su se bez većih problema usuglasili o dnevnom redu.

Rasprava o stanju u Oružanim snagama

Na sjednici će se raspravljati o strateškim dokumentima koje treba usvojiti i o stanju u Oružanim snagama. Uz premijera Milanovića i predsjednicu Grabar- Kitarović, sastanku će prisustvovati i predsjednik Sabora Josip Leko, ministar obrane Ante Kotromanović, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, ministar financija Boris Lalovac, načelnik Glavnog stožera OS Drago Lovrić, predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić te savjetnik predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Josip Buljević. Svi su oni članovi Vijeća, no, ovisno o dnevnom redu, mogu biti pozvane i druge osobe, o čemu zajedno odlučuju premijer i predsjednica. Vijeće za obranu inače se nije često sastajalo, a u mandatu Ive Josipovića bilo je pet sjednica, piše Jutarnji list.

Komentiraj