SUSRET S PREDSJEDNICOM Princ Charles pokazao interes za stanje hrvatskog gospodarstva

Goran Mehkek/PIXSELL

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je u ponedjeljak na Pantovčaku Njihove kraljevske visosti, princa od Walesa i vojvotkinju Camillu od Cornwalla, koji su stigli u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Nakon intoniranja himni i pregleda počasne hrvatske postrojbe, održan je sastanak predsjednice i članova hrvatskog izaslanstva s britanskim princom. Tijekom sastanka, Predsjednica Republike upoznala je princa od Walesa i vojvotkinju sa svim postignućima koje je Hrvatska ostvarila od njegova posljednjeg posjeta Republici Hrvatskoj prije dvadeset godina, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Princ Charles i vojvotkinja Camilla sutra odlaze u Osijek, a predsjednica se posevno osvrnula na uspjeh procesa mirne reintegracije. Princ od Walesa osobit je interes pokazao za stanje i mogućnosti hrvatskog gospodarstva u okviru Europske unije, a osvrnuvši se na značaj ulaganja u mlade, istaknuo je vrlo uspješni britanski program Chevening stipendija kroz koji je iz Hrvatske stipendirano stotinjak uspješnih polaznika.

Predsjednica će večeras ugostiti princa i vojvotkinju na svečanoj večeri na Pantovčaku.

Komentiraj