SUSRET S PREDSJEDNICOM I PREMIJEROM Američki senator John McCain u Opatiji i Dubrovniku

HINA/ Ured Predsjednice

Američki senator John McCain stigao je u nedjelju u Hrvatsku, na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Posjet je započeo sastankom Predsjednice Republike i senatora u Opatiji‎ i predstavlja nastavak njihovog redovitog dijaloga, a dolazi nakon nedavnog sastanka na marginama Minhenske sigurnosne konferencije, objavio je danas Ured predsjdnice.

Predsjednica i McCain razgovor su posvetili razmjeni stajališta o stanju u jugoistočnoj Europi, naglasivši značaj vjerodostojne i individualne euroatlantske perspektive za sve države ovog područja i osiguranje trajne stabilnosti i napretka. Složili su se oko važnosti usredotočenosti američke administracije ‎i na ovo područje svijeta.

Predsjednica i senator‎ složili su se i u osudi nedavnog korištenja kemijskog naoružanja u Siriji i nužnosti aktivnog pristupa međunarodne zajednice u odvraćanju daljnjih slučajeva poput navedenog kao i iznalaženja rješenja za ovu višegodišnju krizu.

Nakon susreta s predsjednicom, McCain je otišao u Dubrovnik, gdje se sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u JI Europi i sigurnosnoj suradnji.

Komentiraj