Susnježica i snijeg, na Jadranu vjetrovito

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a u unutrašnjosti će biti susnježice i snijega, koji će dovesti do stvaranja novog snježnog pokrivača, osobito u gorskim predjelima, prognoziraju iz DHMZ-a. Na Jadranu će povremeno biti kiše, većinom u Dalmaciji, a na jugu su moguće i obilnije oborine. Duž obale sjevernog i dijela srednjeg Jadrana ponegdje može biti i malo snijega.

U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije sjeverozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -2 do 3 na kopnu te od 6 do 11 °C na Jadranu.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja žute boje za dubrovačko područje, gjde se očekuje mjestimice obilna kiša; za riječko područje, gdje su mjestimice mogući olujni udari bure, te za područja Gospića, Osijeka i Karlovca – zbog mogućeg stvaranja debljeg snježnog pokrivača.

Sutra pretežno oblačno s oborinama i vjetrovito. U unutrašnjosti će većinom padati snijeg, osobito u gorskim predjelima uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača, a na Jadranu, pogotovo u južnoj Dalmaciji, kiša. Na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice se očekuje i malo susnježice i snijega.

Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, osobito u gorju s jakim udarima. Na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a na južnom dijelu jugo i istočnjak. Najniža temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Komentiraj