SUSJED ZAVADLAVA: “Bio je jastuk u obitelji, mirio je zaraćene”

Susjed Filipa Zavadlava, 25-godišnjeg Splićanina koji je u siječnju ubio tri čovjeka, iznio je danas pred sudom potresnu pripovijest o uništenoj i međusobno zavađenoj obitelji u kojoj je Filip, prema izvještaju Slobodne Dalmacije, “bio jastuk” i “mirio zaraćene strane”.

Damir Šolić, 63-godišnji ekonomist, jedan je od trojica svjedoka koji su došli svjedočiti, premda ih je trebalo doći šest.

Šest svjedoka na današnjem nastavku suđenja Filipu Zavadlavu

Ispričao je kako je dva dana prije ubojstava Filipa ugostio na ručku, jer je vidio da je “u totalno rastrojenom stanju”. “I dandanas žalim što ga tada nisam odveo na Psihijatriju da mu se pruži liječnička pomoć nego sam ga pozvao kod sebe na ručak na kojemu je zajedno s mojim ukućanima bio oko pet sati. Da sam ga odveo tog četvrtka, 9.siječnja, možda do te krvave subote, dva dana poslije u Varošu, nikad ne bi ni došlo”, rekao je Šolić, prvi susjed obitelji Zavadlav.

“U toj obitelji bilo je stalnih svađa, često je dolazila policija i problemi su više bili među roditeljima nego samom djecom. Filip je bio jastuk u toj obitelji, on je mirio zaraćene strane”, kazao je.

Danas je trebala svjedočiti i Milena Torlak, majka ubijenog Jurice, ali nije došla, pa je pročitan njezin iskaz tužiteljstvu, u kojemu je kazala kako “ustraje u progornu”, jer joj “nije jasno da je netko na tako bezočan i okrutan način ubio mog sina”. Zavadlava ne poznaje.

U središtu Splita, 11. siječnja Zavadlav je s 37 metaka iz automatske puške usmrtio Marina Bobana (24), Marina Ožića Paića (25) i Juricu Torlaka (38).

Komentiraj