SURADNJA S MOL-om: Miro Bulj poziva na provjeru ministara, potpredsjednika Vlade i zastupnika

Miranda Cikotic/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj u utorak je pozvao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da provjeri sve saborske zastupnike, premijera, ministre i potpredsjednike Vlade imaju li ikakvu suradnju s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem ili izravno s MOL-om te utvrdi je li u potpisivanju bilo kakvih ugovora bilo sukoba interesa.

Bulj je prije desetak dana na svom facebook profilu objavio kako je  zatražio od Petrovića da odgovori na pitanje da li njegova tvrtka, ili MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a posluju s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji. S obzirom da odgovor nije dobio, s konferencije za novinare u Sinju pozvao je Povjerenstvo na provjeru.

“Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjeri premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre gospodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-ovim konzultantima ili MOL-om, koji je otuđio našu Inu na neprijateljski način. Naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili”, poručio je Bulj.

Povjerenstvo, DORH i Uskok pozvao je da “odrade svoj posao”. “Most će štititi hrvatske interese, a ne da se Hrvatska rasprodaje”, naglasio je.

Novinari su ga pitali misli li na ugovore o kojima piše Nacional, a prema kojima je Josip Petrović preko svoje tvrtke za usluge i medijske analize u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade.

Bulj je odgovorio kako nije vidio Nacionalov članak, već da je tu Povjerenstvo koje je plaćeno da to provjeri. “Ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu Inu”, poručio je Bulj.

Upitan očekuje li da će Vlada potrajati ili će se ići na nove izbore, Bulj je odgovorio da će biti što bude te naglasio kako će braniti interese Dalmacije i Sinja, bez obzira na prijevremene izbore ili trajanje parlamenta u punom mandatu.

Osvrnuo se i na poslanicu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o potrebi smanjivanja ideoloških podjela u hrvatskom društvu, te rekao kako ona ima ovlasti da se s te pozicije može ponašati kako hoće. “Most nije za podjele i priče o partizanima i ustašama, što koriste i Hrvatska raste i Domoljubna koalicija jer jedino tako mogu opstati na političkoj sceni. Mi ćemo podržati reforme bilo Domoljubne koalicije ili Hrvatska raste, jer ćemo samo tako krenuti naprijed”, istaknuo je Bulj.

Na pitanje je li moguća suradnje s koalicijom Hrvatska raste i bez izbora, odgovorio je: “I jedni i drugi znaju što su potpisali. Kad smo bili u Smičiklasovoj, da im je netko rekao da se utrkuju tko će prvi do Trga bana Jelačića, oni bi trčali, pa skoro polu goli”, kazao je Bulj.

Na tekst u Nacionalu je putem nekoliko objava na Twitteru reagirao i SDP-ovac Bojan Glavašević, bivši pomoćnik ministra branitelja, koji također navodi kako je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tražio da provjeri takve sumnje.

“A kad se sjetimo da je Karamarko tražio prekid arbitraže i investiranje u elektranu koju gradi njena firma… Ponovimo: Ana Karamarko dobila je 60.000 eura od lobista MOL-a za savjetovanje. Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade zagovara povlačenje iz arbitraže s MOL-om. Zbog mogućeg kršenja ZSSI-ja pisao sam Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i tražio da istraže navode iz članka”, naveo je Glavašević.

Komentiraj