Suradnja Airbnb-a i lokalnih vlasti u Francuskoj: Zajedno pojačali kontrolu protiv neregistriranih iznajmljivača

Airbnb je u ponedjeljak najavio da će pojačati kontrolu iznajmljivača u nekoliko francuskih gradova, uključujući Pariz, signaliziravši suradnju s lokalnim vlastima u kontroli djelatnosti smještaja.

Digitalna platforma za najam smještaja poručila je da će uvesti dodatne mjere protiv iznajmljivača u Francuskoj, koji ne registriraju djelatnost kod lokalnih vlasti.

Od ove godine Airbnb će iznajmljivačima u Parizu, Lyonu i Bordeauxu onemogućiti prijem rezervacija kratkoročnog smještaja, a mjera će biti uvedena i u drugim francuskim gradovima.

Potez se nadovezuje na apel francuskog ministarstva za stambeno zbrinjavanje digitalnim platformama da tješnje surađuju s lokalnim vlastima, uključujući i razmjenu podataka i informacija.

Pariz je zabranio najam cijele stambene nekretnine na više od 120 dana, a iznajmljivači su obavezni prijavljivati podatke o najmu, napominje Reuters.

Airbnb se uključio u francusku kampanju

Francuska spada među najpopularnije zemlje na Airbnb-ju, koji je u Parizu, ali i drugim gradovima, uključujući Amsterdam i New York, izložen žestokim kritikama zbog bojazni da kratkoročni najam nekretnina pogoršava nestašicu stanova.

Kompanija je danas najavila i da će se uključiti u kampanju u Francuskoj za promicanje putovanja, uključujući skijališta u francuskim Alpama i regiji Haute Savoie. Vlada je zbog pandemije produljila zabranu rada žičara, što je teško pogodilo tvrtke ovisne o zimskoj sezoni.

Airbnb bilježi nagli pad rezervacija smještaja u pandemiji koronavirusa, koja je posebno teško pogodila sektor turizma i putovanja, podsjeća Reuters.

Komentiraj