Oliverovi estradni kolege i suradnici opraštaju se od velikog glazbenika putem društvenih mreža.

Oliverov dugogodišnji suradnik Zlatan Stipišić Gibonni rekao je za Hinu:
“Oliver je s nama kroz te svoje pjesme koje su vječne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razbolio, da smo svi vidjeli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovjek kojeg sam ja znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvijek je svih stavljao ispred sebe i mislio na svih. Oliver je bio veliki, veliki čovjek i veliko srce Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovjek “.

Srce mi se lomi! 💔 Otišao je najveći. Otišao je onaj od koga sam sve naučio, kojeg sam najviše volio, kojemu sam se najviše divio. Nikad te neću zaboravit! Nitko te nikad neće zaboravit. Bio si moj uzor, kolega i frend. Jer takav si bio – neposredan. Najveći, a najskormniji. I ne znam više što da napišem jer svaka riječ je premalo i ne može opisati kako se danas osjećam. Pa eto, možda najbolje stati. Kažu da slika govori 1000 riječi. Evo tri koje su me obilježile za cijeli život: 1. Prvi put kad sam te upoznao kao klinac (na nekom tvom, tresao sam se ko šiba), 2. Najljepši trenutak u mojoj karijeri (pjevati s tobom u Royal Albert Hallu – ni danas si ne mogu objasniti koliko je to bilo veličanstveno za mene), 3. Naša zadnja zajednička fotka. Hvala ti na svemu! Hvala što si me prihvatio u svoj krug, na svim lijepim riječima i gestama potpore. Zbog tebe se bavim glazbom, zbog tebe sam glazbeno to što jesam! Volim te Stari! ❤️😔

A post shared by Marko Tolja (@marko.tolja) on

Pjevač Massimo Savić rekao je da je Oliver imao nevjerojatan respekt čitave glazbene zajednice i da ga se u pravom smislu riječi moglo nazvati glazbenikom.

„Definitivno je bio najveći među nama glazbenicima”, rekao je Savić, ustvrdivši da Oliver nije bio samo pjevač. „Oliver je bio multiinstrumentalist, čovjek ogromnog glazbenog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čovjeka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvijek je šok”, rekao je Massimo koji se  prisjetio da je s veseljem radio i pjevao Oliverove Stine. “Ljudima se dopala ta verzija, međutim svaki put kad bih dobio Porina, često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cijela priča završava”, rekao je Savić.

Odlazak Olivera Dragojevića potaknuo je u nedjelju u Srbiji brojne štovatelje njegove glazbe i prijatelje da se dirljivim komentarima oproste od ovog velikana glazbene scene.

U emotivnim porukama navode se naslovi i stihovi Oliverovih pjesama i hitova.

“Zbogom divni Olivere, koje god da si vjere i nacije”, napisao je na Twitteru glumac Nikola Kojo.

Pjevač Vlado Georgijev na svom je Twitteru objavio: “Pretužno je što si otišao! “Valja vrime niz skaline/vonj mižerne i morbine…”, a sinoć smo pjevali: “Novi život se rađa i sretne pjesme mi naviru zvuci…” Ostaj zbogom prijatelju”.

“Tuga u beskraju…”; “Odlazak legende…”; “Otišao morski vuk: Slava mu nije udarila u glavu, živio za pjesme” – samo su neki od naslova na portalima i internetskim stranicama beogradskih medija koji su, niti 24 sata od pobjede vaterpolista na Europskom prvenstvu, dan jutros započeli prijelomnom vijesti o smrti Olivera Dragojevića.

Mediji navode da je otišao glazbenik čiji su note voljele i slušale generacije, a neki njegovi hitovi postali su “bezvremenski na prostorima bivše Jugoslavije”.

Stjepan Hauser iz 2cellos napisao je da je Oliverovom smrću otišao naj najveći, legenda kakve više neće biti. “Otišao si prijatelju moj, al’ kao da nisi, jer tvoj glas, tvoja pisma zauvijek će ostati utkana u našim srcima … počivaj u miru, ostavio si Trag u Beskraju”, poručio je Hauser.

Adio meštre!

Objavljuje Goran Karan, official pageNedjelja, 29. srpnja 2018.

‘Ako nas tužne jutrom probude’… rekao je On i dogodilo se baš jutros. I svakom od nas će jednoga dana doći kraj i jedino će biti važno što smo učinili za druge i kakav trag smo ostavili iza sebe. A ovaj čovjek, Oliver Dragojević, Gospodin i veliki Glazbenik, za mene, a i za mnoge JEDAN JEDINI, iza sebe ostavio je najljepše pjesme, obilježio toliko mladosti, ljubavi, starosti, toliko trenutaka u životima ljudi i tako ostao zapisan u našim srcima ZAUVIJEK. Nikoga nisam voljela i poštovala kao njega, nikoga nisam slušala toliko kad sam bila tužna i sretna, na ničije koncerte nisam voljela i htjela ići kao na njegove. Znate sve… Moja sućut njegovoj obitelji od srca, naš Oliver nikada neće biti zaboravljen, u to sam sigurna 🙏🏻 HVALA VAM ZA SVE OLIVERE ❤️❤️❤️❤️ Ako želite, napišite vama najdraži stih Oliverove pjesme u komentar… 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

A post shared by Lana Jurcevic (@lana_jurcevic) on

Njegova glazba pratila me u stopu kroz život !!Ostavio je zaista trag u beskraju ….

Objavljuje Saša BrozNedjelja, 29. srpnja 2018.

Komentiraj