Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Suraću odbijena žalba, zbog napada na novinara Nacionala prijeti mu do 5 godina zatvora

Potvrđena je optužnica protiv 43-godišnjeg Jakova Suraća zbog napada na novinara Nacionala i glavnog urednika portala Zadar News, javlja istoimeni portal.

Optužnicu je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo 18. srpnja 2018. godine zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom i protiv osobne slobode prijetnjom, a Suraću prijeti jedna do pet godina zatvora.

Surać je nakon uhićenja, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu potvrdio kako je šakom u glavu udario Bajla. Tereti ga se da je 24. lipnja 2018. nešto iza 19 sati u Zadru, vidjevši Bajla, a kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, prišao te mu je s ciljem da kod njega izazove strah, uputio prijeteće riječi (“što ti pišeš o Kalmeti, Livakoviću, HDZ-u i nama p… ti materina”… “jebo te četnički Index i šugavi Nacional”… “završit ćeš kao Pukanić”… “odrubit ću ti glavu”… “otkinut ću ti glavu”…), a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod.

Surać je Bajla udarao u tijelo dok se novinar nalazio na podu ponavljajući prijeteće riječi pri čemu je Bajlo zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom desne podlaktice), a izjavio je i da je osjetio strah za vlastiti život i strah u vezi obavljanja svog posla.

Suraću je naknadno produljena mjera opreza i do daljnjega se Bajlu ne smije približiti na manje od 50 metara.

Očekuje se da će se među svjedocima na sudu pojaviti i Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković, s obzirom da je Surać prije napada izjavio kako to radi u njihovo ime.

 

Komentiraj