Supruga Zdravka Mamića daje iskaz u sjedištu USKOK-a

Supruga Zdravka Mamića, Marina Mamić, došla je u sjedište USKOK-a u Vlaškoj ulici dati iskaz o njegovim optužbama na račun osječkih sudaca, javlja Telegram. Mamić je šestoricu sudaca optužio za primanje mita tijekom sudskih postupaka što su ih protiv njega vodili, a šef suda u Osijeku  Zvonko Vrban zatražio je razrješenje sudaca zbog druženja s Mamićem.

Do sada je USKOK ispitao više od 30 svjedoka, a jedan od ključnih trebala bi biti upravo Marina Mamić. Naime, kako je sam odbjegli bivši savjetnik Dinama izjavio, ona je bila s njim u brojnim situacijama kada je davao mito prozvanim sucima.

Mamić je u svom javnom obraćanju iz Mostara rekao da je njegova supruga bila prisutna u najmanje dvije situacije kad se on privatno družio sa sucima, prvo na proslavi godišnjice braka odvjetnika Veljka Miljevića u vikendici Željka Dolačkog pokraj Velike Gorice gdje su se, tvrdi Mamić, pojavili i suci Vekić i Krušlin, a potom i na novogodišnjem dočeku 2018. u Dubaiju, za koji Mamić tvrdi da ga je financirao i za suca Vekića te njegovu prijateljicu Natašu.

O okolnostima tog druženja u Dubaiju ispitana je i bivša djevojka Zorana Mamića, koja je navodno također bila prisutna kad je Mamić odveo Vekića na utakmicu kluba koji je u to vrijeme trenirao upravo njegov brat Zoran te ga upoznao sa šeikom, vlasnikom kluba.

Predsjednik suda u Osijeku traži razrješenje sudaca kompromitiranih zbog druženja sa Zdravkom Mamićem

Komentiraj