Supruga preminuloga pacijenta svjedočila o korupciji: “Sestra mi je rekla da neće doći na red za operaciju ako ne da mito”

Na suđenju liječniku Christijanu Bulatu koji se tereti za primanje mita, na splitskom Županijskome sudu u srijedu je svjedočila supruga muškarca, srčanog bolesnika koji je preminuo u KBC-u Split.

“Svi su bili prestravljeni takvim odnosom prema pacijentu. Sestra na Odjelu rekla mi je da neće doći na red za operaciju ako ne da mito. Nije to rekla tim riječima, nego je ovo na kraju pokazala prstima. Saznala sam da su oni koji su dali novac zaista došli na red za operaciju. Bila sam ljuta, meni je to bilo nepojmljivo”, opisala je žena te dodala da je liječniku tada dala tisuću eura.

“Stavila sam kuvertu ispred njega na stol. Pogledao je, šutio je. Nije ništa rekao. Počeo je detaljno pričati o tijeku operacije. Promijenio je ton, dao mi je nadu da će operacija uspjeti. Znala sam kršim zakon, ali bilo mi je bitno da spasim muža”, kazala je svjedokinja te kazala da je nakon nekog vremena donijela još dvije tisuće ura.

“Dala sam kuvertu s 2.000 eura, bila je bogatija od prve jer su unutra bile novčanice od po 50 eura. Samo je tiho rekao: ‘Ne treba’, ali je isto uzeo”, ispričala je.

Nekoliko dana nakon toga suprug joj je preminuo. Liječnik joj je tada vratio novac.

“Došao je Bulat, izrazio je sućut i kazao da mu je žao. Vratio je novac u kuvertama i rekao da se možemo javiti što god treba”, navodi Dalmatinski portal.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner