SUPRUGA HDZ-OVOG ŽUPANA “Dva puta sam pisala premijeru Plenkoviću”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Suruga HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, Mara Tomašević, tvrdi kako je zbog nasilja svog supruga nekoliko puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji.

“Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana”, rekla je Tomašević za Jutarnji list te dodala da je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi.

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-sastali su se u utorak, a na sastanku je zaključeno kako će se raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića. Plenković je rekao da osuđuju ‘aktivnosti župana Tomaševića’. “Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala”, poručio je Plenković.

Komentiraj