KAKO JE U KONTROVERZNOM ANGAŽMANU Niko Dalić u HEP-u pokušao pomoći francuskoj energetskoj tvrtki EDF u multimilijunskom projektu Kosinj-Senj, što može kreirati novi sukob interesa u Vladi

Niko Dalić, suprug potpredsjednice Vlade Martine Dalić, angažirao se prošle godine kako bi pomogao moćnoj francuskoj energetskoj kompaniji EDF da stupi u kontakt s tadašnjim predsjednikom Uprave HEP-a Pericom Jukićem, i to kako bi se predstavnici te francuske kompanije Jukiću prezentirali kao kvalitetan kandidat za preuzimanje projekta vrijednog 500 milijuna eura.

Više pročitajte u digitalnom izdanju Nacionala…

Komentiraj

PREKO PIXSELL I HEP
Podijeli objavu
Prethodni članakVučić po povratku u Srbiju: Čuvat ćemo mir i stabilnost
Sljedeći članakPreminuo danaski princ Henrik
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.