Superoperater – grupa kojoj je super krenulo

Ne vole da ih se naziva supergrupom iako imaju sve potrebno da to zaista i budu. Grupu Superoperater čine pjevač Alen Marin (ex Kojoti, Elektrobuda), bubnjar Alen Tibljaš (Laufer, Majke, En Face), basist Vanja Marin (Kojoti, PipsChips & VideoClips) i gitarist Jura Geci (Woodoo Lizards, Sara Renar bend).

 

  • Rokeri koji su svirali u Kojotima, Majkama, Lauferu i Woodoo Lizardsima osnovali novi bend
  • Prije nekoliko dana grupa Superoperater predstavila se singlom “Možeš i ti vikati”

Prije nekoliko dana su se predstavili singlom “Možeš i ti vikati” koji je premijerno emitiran na Radiju 101. Istovremeno se singl pojavio i kao besplatni download na internetskim stranicama Radija, pa je već u prvih sedam dana pjesma “Možeš i ti vikati” downloadana više od 1000 puta, što dovoljno govori da ih je publika odmah prihvatila. O neobičnom imenu benda, frontman grupe Alen Marin za Nacional je rekao: “Superoperater je lik iz filma ’Kako je propao rock ‘n’ roll’ koji nas je na neki način odredio, koji je svima nama obilježio mladost a i svima je taj lik ostao u sjećanju. Osim toga, kako je ’rock ‘n’ roll propao’, napravili smo bend i odlučili pokazati da nije još skroz propao. Uglavnom, strašno se veselimo koncertima i jako nam je drago da smo već sa singlom ‘Možeš i ti vikati’ zainteresirali publiku.” Singl je producirao sve traženiji mladi producent Mark Mrakovčić, tekst pjesme napisao je književnik Igor Rajki, dok se za izgled singla pobrinuo dizajner Antonio Mohenski. Spot je režirao basist grupe Vanja Marin i prije nekoliko dana premijerno je emitiran u emisiji RTL-a Top HR.

superoperater 1
“Možeš i ti vikati”

Pjesma “Možeš i ti vikati” je i najava albuma “Powebi me”, o čijem nazivu Alen Marin kaže: “Ime albuma je zapravo neka vrsta dosjetke koja sadrži više značenja. Web je postala naša svakodnevica, pa kada nekoga pozoveš preko weba da ga negdje povedeš, onda si ga powebao. A ne moram objašnjavati još jedno značenje, zar ne? Ta tema je zanimljiva, čak na neki način i tabu zbog te ljubavi preko tipkovnice i monitora. Blisko, ali škakljivo.” Album će objaviti do kraj godine, a prije toga će izdati istoimeni singl.

 

 

 

Komentiraj