Suosnivač Adobea, Charles Geschke, preminuo u 81. godini

Screenshot YouTube

Charles Geschke će ostati zapamćen kao tehnološki pionir, suosnivač tvrtke Adobe i član grupe, koja je zaslužna za razvoj PDF formata, piše news.adobe.com.

Vijest su prenijeli brojni svjetski mediji. Geschke je preminuo u 81. godini, a njegove zasluge će uvijek ostati zapamćene. Kompanija Adobe je u službenoj objavi istaknula kako su “Geschke i John Warnock razvili revolucionarni kompjuterski program”,  koji je olakšao načine stvaranja i komunikacije. Prvi zapaženi projekt je bio Adobe PostScript, koji je potaknuo malu revoluciju. Kasnije je slijedio razvoj PDF-a, Acrobata, Illustratora, Premiera Pro i Photoshopa.

Tvrtka Adobe je osnovana krajem 1982. godine, kada je slavni dvojac napustio Xerox. Geschke je bio glavni operativni direktor Adobea od 1986. do 1994. godine, otišao je u mirovinu 2000. godine. Za sobom je ostavio suprugu Nancy i troje djece.

Bivši američki predsjednik Barack Obama odlikovao je Geschkea Nacionalnom medaljom za tehnologiju i inovacije. Ističe se kako je slavni programer dobio nagradu društva IEEE Computer Society i medalju organizacije AeA.

Komentiraj