U većini zemlje danas će prevladavati sunčano vrijeme, osobito na Jadranu, prognoziraju iz DHMZ-a. U unutrašnjosti povremeno umjerena, u Slavoniji i povećana naoblaka, a ujutro i prijepodne mjestimice magla.

Vjetar većinom slab, u Podravini, Baranji i Slavoniji prijepodne ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, slabjeti i poslijepodne okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 1 do 5, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Meteoalarm je za četvrtak izdao žuta upozorenja za područja Zagreba i Karlovca zbog vrlo hčadnog jutra, te za područja Dubrovnika, Splita i Rijeke zbog jake bure s olujnim udarima.

Na Jadranu i uz njega u petak pretežno sunčano, poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Drugdje promjenljivo, prema kraju dana i pretežno oblačno uz mjestimičnu oborinu na granici kiše i snijega. Ujutro i prijepodne na kopnu magla i niska naoblaka.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni, potkraj dana podno Velebita bura. Najniža jutarnja temperatura od -9 do -3, na Jadranu između -1 i 4 °C. Najviša dnevna od 3 do 8, u područjima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu između 8 i 13 °C.

Komentiraj