U Hrvatskoj će danas prevladaati pretežno sunčano i vruće vrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a. Uz lokalno jači razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem jugu.

Vjetar na kopnu slab, povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita s jakim, mjestimice i olujnim udarima, danju i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao upozorenja žute boje za područja Split i Dubrovnika, zbog iznimno visokih temperatura. Žuto upozorenje izdano je i za riječko područje, gdje se, uz visoke temperature, očekuju i mjestimice olujni udari bure.

I sutra sunčano i vruće. Uz lokalno jači razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem jugu. Vjetar na kopnu slab, povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita s jakim, mjestimice i olujnim udarima, danju i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35 °C.

Komentiraj