Sunčano i vruće, izdana upozorenja zbog visokih temperatura

 

U Hrvatskoj će danas prevladavati većinom sunčano te i dalje vruće vrijeme. Uz dnevni razvoj oblaka pokoji izolirani pljusak može pasti ponajprije u Gorskom kotaru te u slavonskom gorju, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu ujutro bura, a potom duž obale umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 31 i 37 °C.

Meteoalarm je zbog visokih temperatura izdao upozorenja narančaste boje za područja Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. Žuta upozorenja na snazi su za područja Osijeka, Zagreba i Gospića.

Sutra pretežno sunčano, danju vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti nestabilno, pa će uz dnevni razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju, Slavoniji, unutrašnjosti Istre. Pljuskovi pritom mogu biti izraženiji.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro burin, popodne umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, na Jadranu između 22 i 27. Najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C.

Za tri hrvatska grada objavljeno je crveno upozorenje za toplinske valove za subotu. Vrlo velika opasnost na snazi je u subotu za područje Knina, Rijeke i Splita. Za područje Rijeke velika opasnost od toplinskog vala na snazi je i za sutra. Upozorenja na toplinske valove na snazi su i za druge dijelove zemlje. Velika opasnost je na području cijele obale, a posebno za područje Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

Komentiraj