Grgo Jelavic/PIXSELL

Sunčano i vjetrovito, orkanska bura u Dalmaciji

Na Jadranu će u utorak prevladavati pretežno sunčano i vjetrovito vrijeme. Drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborine. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a na jugu može pasti još malo kiše, u zaobalju i snijega, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na kopnu će danju puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura mjestimice u Dalmaciji s orkanskim udarima, a na sjevernom Jadranu i sjeverni vjetar. Najviša temperatura uglavnom od 7 do 12 °C.

Meteoalarm je zbog magla izdao žuta upozorenja za područja Zagreba i Karlovca. Narančasta upozorenja na snazi su za podtučja Splita i Dubrovnika zbog jakog vjetra, a žuta za područja Knina i Rijeke. Zbog vjetra izdana su i crvena upozorenja za obalu Sjeverne, Srednje i Južne Dalmacije.

Sutra djelomice sunčano, a uz postupno naoblačenje, popodne i prema kraju dana na zapadu mjestimice kiša, u gorju i snijeg. Ujutro je na kopnu moguć slab mraz. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, popodne jugo. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 2 do 6. Najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Komentiraj