epa

Sumnjivi paketi poslani Hillary Clinton, Obami i Bijeloj kući

Američke savezne vlasti istražuju sumnjive pakete, “potencijalno eksplozivne naprave”, poslane bivšoj državnoj tajnici i kandidatkinji na predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton, bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami i Bijeloj kući, objavile su u srijedu američke vlasti.

Paket je kod Hillary Clinton pronađen u utorak kasno navečer, dok je paket poslan Obami pronađen rano u srijedu, tijekom rutinske provjere pošte, objavila je američka tajna služba.

Ni Obama niti Clinton nisu bili u opasnosti, ističu vlasti.

Paketi se smatraju “potencijalnim eksplozivnim napravama”, priopćila je tajna služba.

CNN u međuvremenu javlja da je “sumnjiv paket” poslan i Bijeloj kući.

Američki predsjednik Donald Trump upoznat je s cijelim slučajem i Bijela kuća situaciju je shvatila “jako ozbiljno”, rekao je visoki dužnosnik Bijele kuće za MSNBC.

Američki mediji ranije su objavili da je eksplozivna naprava otkrivena u domu Billa i Hillary Clinton u New Yorku, ali nisu precizirali da je poslana upravo Hillary Clinton.

Paket poslan Clinton na njezinu kućnu adresu u predgrađu New Yorka bila je eksplozivna naprava slična onoj iz Sorosove kuće, objavio je New York Times.

Američki predsjednici nakon odsluženog mandata imaju doživotnu zaštitu tajnih službi, u što ulazi i pregledavanje pošte.

Komentiraj