Jurica Galoic/PIXSELL

Sumnjivi beogradski poslovi Bandićeva potencijalnog investitora

Nacional otkriva pozadinu iznenadne odluke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o odgodi odluke o investitoru u novi megalomanski projekt vrijedan pola milijarde eura u Novom Zagrebu

Iako je gradonačelnik Milan Bandić prošloga četvrtka izjavio da nije donio konačnu odluku o tome tko će biti investitor izgradnje novog centra u Novom Zagrebu, investicije vrijedne pola milijarde eura, veliki su izgledi da će to biti Eagle Hills iz Arapskih Emirata. Ta kompanija je investitor i projekta “Beograd na vodi” u Srbiji. Kako je nagovijestio Bandić, treba još samo posjetiti Pariz i Abu Dhabi da bi mogao donijeti konačnu odluku. Ponudu Eagle Hillsa gradsko povjerenstvo za odabir investitora proglasilo je najboljom ponudom.

Projekt u Novom Zagrebu prostirao bi se na 1.100.000 četvornih metara, a obuhvatio bi Hipodrom, Zagrebački velesajam i nogometno igralište Lokomotive. Predviđeno je ulaganje od 500 milijuna eura. Neposredno nakon što je 13. veljače tajno bio raspisan javni poziv za tu investiciju, gradonačelnik Bandić je iznenada dan kasnije, na Valentinovo, na Trgu bana Jelačića obznanio taj svoj budući pothvat, ustvrdivši da su sve njegove dotadašnje investicije bile sitnica u odnosu na ono što slijedi. A to je izgradnja novog centra u Novom Zagrebu….

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj