Šumar slučajno usmrtio kolegu pa s još jednim djelatnikom pokušao prikriti zločin

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku kazneno je prijavilo dvojicu šumara zbog sumnje da su pokušali prikriti krivnju za smrt svog kolege 1. listopada ove godine u šumi u mjestu Mlaka kod Jasenovca.

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, 32-godišnji šumar poginuo je kada je na njega palo stablo. Dvojica njegovih kolega, 37-godišnjak i 32-godišnjak, rekli su policiji da je oštećenik sam sjekao stablo koje je palo na njega.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 37-godišnjak motornom pilom rušio stablo drveta hrasta, a da se prethodno nije uvjerio gdje se nalazi njegov 32-godišnji kolega. Stablo hrasta je udarilo šumara u predjelu glave i prsnog koša te ga na mjestu usmrtilo.

Sumnja se da je tada drugoosumnjičeni 33-godišnjak, u dogovoru s 37-godišnjakom i kako bi mu pomogao u otklanjanju kaznenopravne odgovornosti, policajcima neistinito naveo da je stradali šumar sam sjekao stablo koje je palo na njega.

Dvojac je prijavljen zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 4. u vezi stavka 3. i članka 215. stavka 3. Kaznenog zakona, odnosno osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona.

Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu.

Komentiraj