SULUDO: Pregazio psa jer mu je uplašio dijete

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Djelatnici kninske policije podignuli su kaznenu prijavu protiv 34-godišnjeg muškarca zbog ubijanja ili mučenja životinja, no osumnjičeni tvrdi da je psa pregazio jer mu je ranije uplašio dijete .

Policijska istraga utvrdila je da je muškarac 11. siječnja, oko 13 sati u Tribunju svojim automobilom ‘opel’ šibenskih registracijskih oznaka, namjerno udario i usmrtio psa mješanca, zasad nepoznatog vlasnika. U policijskom priopćenju navodi se da je muškarac usmrtio psa jer je prije toga životinja preplašila njegovo dijete, a tom prilikom muškarac je izazvao i lakšu prometnu nesreću.

Upravljajući automobilom bez korištenja sigurnosnog pojasa, navodi policija, krećući se brzinom koja nije bila prilagođena uvjetima na cesti, nakon što je udario u psa, u kočenju je izletio na raskrižje, gdje je udario u teretni automobil Ford koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je, bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljao 42-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći 34-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Osim kaznene prijave za ubijanje i mučenje životinja, 34-godišnjak je ‘zaradio’ i obvezni  prekršajni nalog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama. Globu je platio i 42-godišnji vozač teretnog automobila jer nije bio vezan.

Komentiraj