U jakim napadima sirijskog režima u subotu na pobunjeničke četvrti Alepa, ubijen je najmanje 31 civil, a Sjedinjene Države su upozorile Damask i njegovog ruskog saveznika na te “grozne napade”.

UN je istaknuo da je “užasnut” eskalacijom nasilja i ponovo je tražio trenutačni pristup istočnim četvrtima Alepa, u kojima živi oko 250.000 opkoljenih stanovnika dulje od četiri mjeseca.

Peti dan zaredom su rakete, granate i bačve eksploziva gromoglasno padale na grad, prenosi agencija France presse. Od utorka oko stotinu civila je stradalo u bombardiranjima režima Damaska, navodi Sirijski ospervatorij za ljudska prava (SOHR) koji je u subotu izvijestio od 31 poginulom civilu, među kojima je petero djece i još 17 osoba koje nisu mogle biti identificirane.

“To je katastrofalan dan za opkoljeni Alep, s dosada neviđenim bombardiranjima”, rekao je jedan pripadnik Plavih kaciga u video snimci objavljenoj na društvenoj mreži Facebook spasioca u pobunjeničkim područjima. Direktor SOHR-a RamI Abdel Rahmane je rekao da gotovo niti jedna četvrt istočnog Alepa nije bila pošteđena u bombardiranjima režima”.

Američka savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice je rekla da Sjedinjene Države najoštrije osuđuju strašne napade na medicinske ustanove i humaniterne radnike.

Komentiraj