Sveta Stolica je u petak pozvala muslimane da nadiđu sve etničke i vjerske granice u pomaganju žrtavma sukoba i siromaštva, u poruci upućenoj u prigodi ramazana.

Islamske i kršćanske svete knjige stavljaju naglasak na milosrđe prema osobama koje prolaze kroz kušnje a žele “izliječiti svoje rane”, navodi se u poruci koju je potpisao mons. Jean-Louis Tauran, predsjednik Papinskog vijeća za međuvjerski dijalog.

Bog je u islamu “onaj koji oprašta (al-Gafir), ona koji puno oprašta (al Gafur)”, istaknuo je taj francuski kardinal u poruci upućenoj muslimanima cijelog svijeta s približavanjem blagdana Ramazanskog Bajrama kojim se početkom srpnja završava ramazan, mjesec posta i molitve.

“Istina je da su situacije nerijetko veoma zamršene i da njihovo rješavanje nadilazi naše sposobnosti”, napomenuo je “ministar” pape Franje za promicanje međureligijskog dijaloga, govoreći o žrtvama sukoba, nasilju, trgovini ljudima, prirodnim katastrofama i nezaposlenosti.

“Zato je iznimno važno da svi surađujemo kako bismo pomogli onima koji su u potrebi, bez obzira na njihovu etničku i vjersku pripadnost”, naglasio je, izrazivši zadovoljstvo što u nekim prilikama “muslimani i kršćani rade zajedno”.

Papa i Sveta Stolica redovito upozoravaju da se pomoć mora pružiti svim žrtvama sukoba i izbjeglicama, ne gledajući na njihovu vjersku i etničku pripadnost.

Komentiraj