Svađe oko čišćenja i popravaka u zgradi te ulaganja u objekt u zajedničkom vlasništvu, u Jägerovoj 18 u Osijeku, nedavno su rezultirale policijskom intervencijom zbog pokušaja napada susjeda na susjeda lopatom za snijeg.

Glas Slavonije piše kako je do sukoba došlo jer vlasnici zgrade u Jägerovoj 18 u Osijeku od 2011. godine ne mogu postići dogovor oko izbora predstavnika suvlasnika.

Do tada je predstavnik bio Milorad Nikčević. Kad je on hospitaliziran zbog narušenog zdravlja, tu je ulogu preuzeo Zlatko Klobučar, kojega dio suvlasnika optužuje kako u sedam godina na položaju predstavnika suvlasnika nije napravio ništa za zgradu. Pokušali su ga i opozvati s navedene pozicije. No, nisu uspjeli u svojoj namjeri.

“Zgrada se ne čisti već godinama, iako postoji zakonska obveza da se za to angažira servis za čišćenje koji smo svi spremni plaćati iz pričuve. Umjesto toga Klobučar sastavlja rasporede koji će suvlasnik i kada čistiti snijeg, gospođe od 80 godina same peru stubište i iznose velike kante za smeće na ulicu… Nije za nas pokrenuo ni postupak etažiranja, ni ishođenja energetskog certifikata. Za sedam godina koliko je predstavnik suvlasnika riješio je postavljanje 12 metara oluka na zgradu s dvorišne strane i promjenu interfona, a za posao predstavnika, kako doznajemo iz izvješća Zavoda za stanovanje, uzimao je 2885,04 kune godišnje. Jasno da smo nezadovoljni”, pričaju suvlasnici. Krajem studenoga 2016. godine umjesto Klobučara izabrali su Nediljka Marinovića, predstavnika i suvlasnika susjedne zgrade te odlučili kako će raskinuti ugovor sa Zavodom za stanovanje kao upraviteljem zgrade, a umjesto Zavoda angažirati tvrtku Domar d.o.o.

Raskid ugovora sa Zavodom pokazuje se nemogućim jer suvlasnici nemaju zajedno u posjedu 51 posto zgrade. U ovakvom ozračju dolazi do svakodnevnih sukoba između dviju grupacija suvlasnika u zgradi zbog čega je naposljetku 14. siječnja 2017. u zgradu došla i policija.

Pristaše Marinovića i Domara d.o.o. tvrde kako je za sve kriv Klobučar koji se “čvrsto drži pozicije predstavnika suvlasnika, iako svoj posao u tome smislu ne obavlja”. S druge strane, Klobučar i oni koji ga podržavaju zgroženi su upornošću suprotne strane da predstavnikom suvlasnika bezrazložno imenuju nekoga tko u Jägerovoj 18 uopće nije suvlasnik.

Komentiraj