Zarko Basic/PIXSELL

SUKOB INTERESA Povjerenstvo danas o Butkoviću, Bandiću, Pejčinović Burić

U petak se od 10 sati održava sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo će na sjednici odlučivati o pokretanju postupaka protiv ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić i ministra prometa Olega Butkovića, kao i o postupku protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Butkovića je, zbog sukoba interesa, još 2016. godine Povjerenstvu prijavio SDP-ov saborski zastupnika Peđa Grbin jer je Butković donio odluku o razrješenju imenovanja uprava trgovačkih društava – HŽ infrastrukturi, Hrvatskima cestama i Hrvatskima autocestama, Odašiljači i veze, Hrvatska pošta, bez da je Vlada prethodno skupštinama predložila članove uprava tih društava. Povjerenstvo će odlučivati hoće li pokrenuti ili ne još jedan postupak protiv Butkovića temeljem prijave iz 2018.

O Pejčinović Burić odlučivat će se na temelju prijave Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Slavonskog Broda iz 2018. godine. S obzirom da je Pejčinović Burić predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Republike Srbije Europskoj, a 2013. do 2016. savjetnica vlade Republike Srbije na projektu bržeg pristupanja Republike Srbije Europskoj uniji uključujući i srbijansko poglavlje, 23, ova braniteljska udruga smatrala je da je ministrica u sukobu interesa.

Komentiraj