HINA/ Daniel KASAP

SUKOB INTERESA Josipa Rimac kažnjena s 4 tisuće kuna

U petak je održana sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na kojoj se raspravljalo o slučajevima Josipe Rimac, Matka Glunčića i Željka Reinera.

Izvjestiteljica u Povjerenstvu za odlučavanje o sukobu interesa Tončica Božić rekla je da je Povjerenstvo dobilo anonimnu prijavu da Josipa Rimac ima tri stana a da je u imovinskoj kartici prijavila samo kuću u Kninu. Božić je navela kako je Rimac povrijedila odredbe zakona o prijavi imovine, te predložila sankcije od četiri tisuće kuna na dvije rate.

U slučaju Matka Glunčića i dodijeli sredstava udruzi u kojoj je bio član i časopisu koje udruga izdaje, Povjerenstvo je utvrdilo da je došlo do povrede načela, da nije vodio dovoljno računa o vlastitoj vjerodostojnosti i nepristranosti. Za tu odredbu nema preopisane sankcije, piše Dnevnik.hr.

Stigle su dvije prijave za Željka Reinera koji je postao vitez reda Svetoga groba jeruzalemskog čime je podređen svetom Ocu. U prijavama se Povjerenstvo pita je li sukob interesa biti podređen drugom suverenom. Povjerenstvo je odlučilo kako se ne radi o državničkoj, nego vjerskoj funkciji. Predložili su nepokretanje postupka.

Komentiraj