Sukladno najavama Nevistić potpisao za Dinamo, ostaje na posudbi u Rijeci

Aktualni prvak države i trenutni lider HT Prve lige GNK Dinamo danas je i službeno potvrdio zaključivanje posla s HNK Rijekom po pitanju transferiranja vratara ‘Bijelih’ Ivana Nevistića u svoje redove. Radi se o suradnji dogovorenoj do 15. lipnja 2025. godine.

Dvadesetdvogodišnji vratar prve je nogometne korake napravio u rodnom Đakovu, a 2009. godine postao je član Osijeka koji napušta šest godina poslije i potpisuje za Rijeku. Iz matičnog kluba slan je na posudbe u (tada drugoligaša) Varaždin, slovensku Muru (gdje nije upisao nijedan nastup) i ponovno (sada prvoligaša) Varaždin. Upravo svojim izvedbama u Prvoj HNL u prošloj sezoni, skrenuo je na sebe pozornost i matičnog kluba, ali i ostalih potencijalnih kupaca. Po povratku u Rijeku ove sezone preuzeo je klupsku jedinicu.

Nevistić je drugi igrač koji je iz Rijeke tijekom aktualnog prijelaznog roka potpisao za Dinamo. U javno komuniciranom poslu od strane predsjednika Rijeke Damira Miškovića, Daniel Štefulj i Ivan Nevistić kao novi igrači Dinama bit će na platnoj listi kluba iz Maksimira, dok će ostatak sezone provesti na posudbi na Rujevici. Neslužbena vrijednost odštetnih iznosa za ova dva igrača je četiri milijuna eura, dok je put Rujevice već stigao lijevi bočni Roko Jurišić, a krajem sezone bi, prema tvrdnjama dionika, Rijeka od Dinama trebala dobiti još dva igrača.

Nakon potpisa ugovora s ‘Plavima’ Nevistić je za službene stranice izjavio: “Želio bih izraziti veliko zadovoljstvo i sreću zbog mog potpisa za Dinamo. Svojim nastupima i prezentacijama kad za to dođe vrijeme opravdat ću povjerenje koje sam dobio od strane hrvatskog prvaka. Ostajem još neko vrijeme u Rijeci gdje ću sigurno dati sve od sebe za dobre rezultate. Ovim putem želim zahvaliti vodstvu Rijeke na svemu što su mi omogućili. Pamtit ću sve lijepe trenutke kojih je bilo puno. Potpis za Dinamo sigurno je nešto što svakom nogometašu i golmanu može biti samo na ponos i veselim se izazovima na domaćem i europskom planu u plavom dresu.”

Dinamo doveo Daniela Štefulja

Roko Jurišić iz Dinama prešao u Rijeku

Komentiraj