Šuker ‘tješio’ Zvezdu i zaboravio na Hajduk

Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u velikom intervjuu srpskom Blicu komentirao je nogometne teme.

“Naravno da pratim i navijam jer je jedini klub iz regije u europskoj eliti. Nema sumnje da je napravljen veliki uspjeh i pomak jer su sa naših prostora u Ligi prvaka igrali samo Dinamo, Partizan i Maribor”, rekao je Šuker odgovarajući na pitanje prati li Crvenu zvezdu u Ligi prvaka. Pritom je predsjednik HNS-a ‘zaboravio’ kako je u sezoni 1994./95. u Ligi prvaka nastupao još jedan klub iz regije – splitski Hajduk, koji je ‘dogurao’ čak do četvrtfinala.ž

Nakon remija s Napolijem, Zvezda je u utakmicama protiv PSG-a i Liverpoola primila deset golova. “Nije sramota od njih primiti deset komada. Treba pričati da je sam ulazak u Ligu prvaka privilegija. Pa i Dinamo je primao po 15 golova, a ni Partizan se nije proslavio… Razlog je što drugi imaju više love od nas”, kazao je Šuker.

Komentirao je Šuker i činjenicu da je većina stanovnika Srbije u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji navijala za Hrvatsku. “Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole nogomet. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali… Nogomet je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale nogometne utakmice, pa su tek onda na red došli političari. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i da dožive sve što je doživjela Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”, rekao je Šuker.

Komentiraj