Šuker: “Plaćam dug Republici Hrvatskoj zbog Mamića 35 tisuća eura mjesečno”

Nakon što se u medijima pojavila snimka na kojoj odbjegli Zdravko Mamić zahtjeva  od Zorislava Srebrića da počnu mijenjati HNS i da smijene dosadašnjeg predsjednika HNS-a Davora Šukera,  inače će ih “otpuhati bura”, cijelu situaciju za Dnevnik Nove TV komentirao je sam Davor Šuker.

“Komentirat ću malo na drugu stranu, osvojio sam sve igre u velikim klubovima, kao predsjednik osvojio drugo mjesto, vodio savez prema samom vrhu svjetskog nogometa, mogu reći samo ponosno. Ekonomski, stručno, Savez je dobro organiziran, vođen, vidite po mom licu da jedva čekam da završi Skupština da sve to prođe onako kako treba proći, civilizacijski, da mogu ići na godišnji i da se završi jedna desetogodišnja karijera jednog administrativca. Mogu biti ponosan jer imam puno iskustva, a na ove stvari – mislim da će toga još puno puno izlaziti, jer znate da sam osobno ‘gospodinu’ pomogao kod javnog bilježnika sa uplatama. To ima i dokumentirano, plaćam dug Republici Hrvatskoj 35 tisuća eura svaki mjesec. Njegov odnos prema dugu sam govori o njemu, ponavljam, jedva čekam petak i da budem slobodan, osmijeh vam govori. Da vratim i auto, da izađem iz ureda i da odem na more, Kornate i Žakanj. Sigurno ima dosta ponuda. Mogu pomoći HNS-u i nogometu u cjelini, a to je kroz moje članstvo u Izvršnom odboru Uefe, tu sam još dvije godine. I što mogu reći – vidimo se na stadionu Lužnjikiju protiv Rusije 1. rujna“, kazao je Šuker.

„Ne bih, ne želim se spuštati na taj nivo. Ponavljam, dosta će prljavog rublja izlaziti, to je nogomet. Mogu reći da u jednom trenutku kao predsjednik nisam imao svoje igrače, nisam postavljao trenerima uvjete i na to sam ponosan. Možda baš zbog toga i nekom smetam, ali ono što želim reći je da – možda netko tko ima ulogu u Savezu ili je član Izvršnog odbora, ima svoj klub sigurno ima nekih svojih interesa, normalno. To je oko drugog mjeseca počelo, to se događa jako dugo, ali ono s čim sam završio i nisam htio doći na Izvršni odbor kad sam vidio u novinama da će Bruno Marić biti taj, za mene je moja administrativna uloga završena. Gledat ću samo one pozitivne stvari, ponosne od igrača i izbornika, a ono što mi je najvažnije da su igrači uvijek imali i oni su ti koji su promotori, koji donose – i u moje vrijeme, dajte mi više vremena pa ćemo u devetom mjesecu”, zaključio je Šuker.

 

Komentiraj