Šuker: Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti

Uoči ovotjedne sjednice Izvršnog odbora, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u razgovoru za službene stranice Saveza potvrdio je predanost Ligi 10 kao najboljem modelu za najviši stupanj natjecanja u Hrvatskoj te je tako odbacio špekulacije o možebitnom proširenju lige zbog pandemije koronavirusa na 12 sudionika.

– “Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati”. – izjavio je Šuker.

– “Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti – povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili ‘normalnom’ životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada”, naglasio je Šuker putem službenih stranica HNS-a.

Komentiraj