Šuker dužan 6 milijuna kuna, država mu je sjela na penthouse

Na Općinskom sudu u Rijeci država je dnas upisala zabilježbu na luksuzni stan predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Stan se nalazi u vili u Voloskom kod Opatije.

Riječ je o poreznom dugu od šest milijuna kuna, koji je Šukeru utvrđen još 2016. godine, ali ga još nije platio. Tih šest milijuna kuna Šuker je trebao platiti u državni proračun temeljem rješenja Porezne uprave o porezu na dohodak za 2015. godinu. Porezna uprava je 2016. godine utvrdila da Šuker za prethodnu godinu ima neprijavljen dohodak, i to u iznosu od čak 12,8 milijuna kuna.

Ako predsjednik HNS-a svoj dug ne plati, država mu može ovršiti i prodati stan koji se nalazi u potkrovlju Vile Portheim u Voloskom. Njegov se penthouse sastoji od šest soba, kuhinje, kupaone, WC-a, tri hodnika, terase i lođe. Ukupna površina luksuznog stana je 152,59 metara četvornih, prenosi portal Index.

Kao obrazloženje prijedloga za osiguranje novčane tražbine prisilnim zasnivanjem založnog prava na Šukerovoj nekretnini navodi se da bivši nogometaš duguje manje obračunati porez na dohodak i druga javna davanja u iznosu od 6.057.754,25 kuna i zakonsku zateznu kamatu na taj iznos.

Komentiraj