Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i član Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) Davor Šuker čestitao je Aleksandru Čeferinu na izboru za predsjednika UEFA-e na izvanrednom kongresu u Ateni.

Čeferin je uvjerljivo je izabran za novog, sedmog po redu predsjednika krovne europske nogometne organizacije. On je dobio 42 glasa, a njegov protukandidat Nizozemac Michael van Praag samo 13.

“Čestitam gospodinu Čeferinu na izboru za predsjednika UEFA-e. Mi smo rano dali podršku slovenskom kolegi, zajedno s još 12 saveza iz jugoistočne Europe i vjerujem da je to u startu dalo jak vjetar u leđa Čeferinovoj kampanji koja je završila ovom uvjerljivom pobjedom”, izjavio je Šuker.

“Na dosadašnjim regionalnim sastancima uvjerili smo se kako dijelimo bliske poglede na razvoj nogometa u Europi te ne sumnjam da ćemo odlično surađivati i kroz Izvršni odbor UEFA-e. Čeferinov uvjerljiv izbor potvrđuje uvjerenje velike većine saveza da će znati štititi i razvijati nogomet te me na tom putu želim puno sreće i uspjeha. Pritom može računati na moju snažnu podršku u okviru Izvršnog odbora, kao i podršku Hrvatskog nogometnog saveza kakvu je imao od početka kampanje”, dodao je Šuker.

Komentiraj

PREKODavor Javorovic/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakPetir: Beljak me se boji
Sljedeći članakDIP odbacio prigovor nezavisnog kandidata Knapića
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.