Šuica dobila zeleno svjetlo Odbora za ustavna pitanja, na saslušavanju ju pitali koja je njezina “metoda za uspjeh”

Saslušavanje hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, pred Odborom za ustavna pitanja, trajalo je tri sata. Kako javlja novinarka N1 televizije, Dubravka Šuica dobila je zeleno svjetlo Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta.

Na Odoboru je bilo riječi i o imovinskoj kartici Dubravke Šuice. Antonio Tajani na početku sjednice je priopćio da je imovinska kartica pregledana te kako nije bilo nikavih zamjerki na nju, javlja Dnevnik.hr.

“Zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje. Za mene je Europski parlament kao dom. Čast mi je što sam tri puta bila izabrana i ovo mi je treći mandat“, poručila je Šuica, dodavši kako joj je zadovoljstvo tražiti povjerenje za portfelj demografije, na kojem je radila zadnjih 6 godina te najavila da će u budućnosti govoriti o klimi i digitalnim tranzicijama.

“To je pitanje koje postavlja izazove, ali i brojne promjene.Trebamo dati Europljanima veću mogućnost izbora. Zato vjerujem u Konferenciju o budućnosti EU i zato mi je drago da radim na njoj. Treba nam široka debata i opipljiv follow-up na ono što dogovorimo. O tome se dugo raspravljalo u parlamentu i mislim da je vrijeme da radimo skupa na tom projektu”, kazala je Šuica.

Pitanja o imovini ipak nije mogla izbjeći, ali ih je pokušao zaustaviti Tajani, naglasivši kako se ta pitanja ne tiču ovog odbora.

Njemački zastupnik, satiričar Martin Sonneborn, koji ne pripada nijednoj politčkoj skupini u Europskom parlamentu pitao je Šuicu može li mu otkriti “kako je stekla bogatstvo veće od pet milijuna eura”, a zastupnici su ju pitali “koja je njezina metoda za uspjeh”.

Komentiraj