Goran Kovacic/PIXSELL

Sudski postupak protiv liječnika koji je operirao Maškarina otišao u zastaru

Općinski sud u Rijeci donio je nepravomoćno rješenje da se protiv umirovljenog liječnika, kirurga Branka Popovića, optuženog za nesavjesno liječenje iz nehaja, u slučaju Miroslava Maškarina, obustavlja kazneni postupak zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine, piše Novi List.

Podsjetimo, tada 21-godišnji Maškarin je bio na rutinskoj operaciji slijepog crijeva u srpnju 2006. godine, a završio je s amputacijom lijeve potkoljenice.

Popović je nepravomoćno sredinom rujna 2011. godine bio osuđen i proglašen krivim te je osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine. Rješenjem Županijskog suda potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda je ukinuta i vraćena sudu prvog stupnja na ponovo suđenje. 21. svibnja 2013. godine započelo je novo suđenje. Zastara je nastupila nakon izmjene Kaznenog zakona.

“Zgroženi smo, doista smo očekivali drugačiju reakciju Općinskog državnog odvjetništva, ali i pravosuđa. Od svega ostaje gorak okus u ustima”, rekla je za Novi list odvjetnica Maškarina, Ingrid Barić koja je istaknula kako Maškarinu još uvijek nije isplaćena niti jedna kuna na osnovu naknade štete.

Komentiraj