SUĐENJE: Ubio umirovljenički par čekićem, nožem i batom za meso

Na početku suđenja 25-godišnjem Luki Juretiću, optuženom za teško ubojstvo susjeda Vicenca Uvodića (92) i pokušaj teškog ubojstva njegove žene Senke (87) iz Solina, optuženik je u ponedjeljak na Županijskome sudu u Splitu rekao da se ne osjeća krivim.

Optuženi Juretić izjavio je sucu Dinku Mešinu nakon čitanja optužnice da se ne osjeća krivim za ubojstvo koje mu se stavlja na teret, a koje se dogodilo prije godinu dana.

Optužnica ga tereti da je krajem siječnja 2019. kasno poslijepodne došao na vrata susjeda od kojih je zatražio malo brašna. Nakon što je ušao u stan, ničim izazvan, bračni par počeo je udarati tupim tvrdim predmetom i bosti oštrim predmetom. Vicenco je dobio 13 udaraca po glavi i tijelu čekićem i batom za meso te ubod nožem u trbuh. U optužnici se navodi i da je Senki zadao više udaraca, slomio desnu ruku i nanio teške ozljede ruke i glave. Ukrao je nakit, novac i ostale predmete iz stana te otišao. Vicenco Uvodić je odmah umro, a njegova žena Senka tri mjeseca poslije.

Kako je dosad utvrđeno, Juretić je taj teški zločin počinio u ubrojivom stanju, a analiza je pokazala da nije bio pod utjecajem droga ni alkohola.

Suđenje se nastavlja sutra, kad bi trebala svjedočiti tri svjedoka.

Komentiraj